Bútoralapanyag és bútorkellék kereskedelem

Kérdése van?

+36-22/563-750 ● info@erfa.hu

Lapszabászat

Lapszabászat - méretpontos alkatrészek, kiváló élminőség

Az ER-FA 2000 Kft. alapanyag kínálatához immár több évtizede szervesen kapcsolódik a szabászat, a lapszabászati tevékenység, ahol a bútorgyártás, belsőépítészet, a barkácsolók számára a lap alapanyagok, bútorlapok, munkalapok adott méretre történő szabása, a legyártandó bútorszerkezet alkatrészeinek végső méretkialakítása történik meg.

Óriási lapanyag, bútorlap raktárA lapszabászat az ER-FA hatalmas lapalapanyag választékából dolgozik általában, de hozott anyagot is szívesen leszabunk, konfekcionálunk. Jelenleg több mint 200 féle bútorlap vásárolható meg szabottan, alkatrészként (nem kell hozzá a teljes lapot megvásárolni), de természetesen a lapraktár minden lapanyaga - MDF lap, forgácslap, OSB lap, rétegelt lemez) konfekcionálásra kerülhet a megrendelők igényeinek megfelelően.

Modern lapszabászgépek, táblafelosztók

A szabott alkatrészek minőségét az ER-FA és a szabászat szakembereinek több évtizedes tapasztalata mellett a lapszabászat modern német és olasz táblafelosztó berendezései és lapszabászgépei garantálják. A HOMAG, HOLZMA és SCM berendezések automatizált lapadagolással nagy hatékonysággal dolgoznak, az alkalmazott lapszabászgépek laprögzítő gerendái és a precíz elővágás biztosíték a kitöredezettség mentes és tizedmilliméter pontos élekre, méretekre.

Bútorlap szabászat akár 4200 mm hosszban

A lapszabászgépek 4200 mm hosszúságban és 4200 mm szélességben tudják a lapanyagokat méretre szabni, a maximális lapvastagság a 90 mm-t nem haladhatja meg. A méretes vágáshossz okán, a lapszabászatban például egy teljes munkapult is egy menetben, precízen szabható.

Természetesen a szabott alkatrészek nem csak egyenes és derékszögű vágásokkal alakíthatóak ki, lehetőség van különböző szög alatti vágások készítésére, és íves élek kialakítására is. Az alkatrészek megmunkáltsága a szabászat után további megmunkálásokkal - fúrás, marás, vasalathely kialakítás, stb. - tovább bővíthető, amennyiben az alkatrész minél komplettebb kialakítása a cél.

A lapszabászat alapja a pontos alkatrészjegyzékLapszabászat szolgáltatás megrendelés

Lapszabászati szolgáltatás megrendelése a pontos alkatrészlista rögzítésével lehetséges, ami a megrendelés és egyben a megmunkálás alapját is képezni fogja. Egyik lehetséges útja a megrendelés leadásának, hogy üzletünkben személyesen kollégáink segítségével egy részletes megrendelőlap kerül kitöltésre. A szabászati megrendelés másik egyszerűbb útja a szabászati munkák rögzítésére kifejlesztett Excel fájl pontos kitöltése és eljuttatása üzletünkbe. Az Excel fájlok (két formátum van: álló és fekvő) letölthetőek a következő linkekről:

» lapszabászat megrendelő - szabásjegyzék Excel leadáshoz, árajánlatkéréshez
» lapszabászat megrendelő - szabásjegyzék kézi leadáshoz

A szabászati megrendelő fontos kiegészítője a szabásjegyzék melléklet, amelyben a speciálisan kialakítandó alkatrészeket lehet vázlatrajzzal és paraméterekkel megadni, letölthető innen » szabásjegyzék melléklet, illetve a » szabászati megrendelő segédlet, amely a megrendelő pontos kitöltéséhez tartalmaz információkat,

A szabászati megrendelések esetében minden esetben optimalizáljuk a szabástervet a maximális kihozatal és a minimális hulladékmennyiség érdekében. A legjobb kihozatal biztosíthatósága okán a szabászgépek a számítógéptől kapják az optimalizált szabástervet, így a legkisebb a hulladékhányad és így gyárthatók le legolcsóbban a kívánt lapalkatrészek.

lapszabászat - szabásterv optimlizálás

Élzárás a lapszabászatot követően

A kész alkatrészek többségükben élzártan, élzárást követően kerülnek ügyfeleinkhez. Cégünk jelenleg több élzárógéppel áll partnerei rendelkezésére élzárási feladatok megoldásában, legyen szó élfóliás, dekoros, ABS-es, élfurnéros vagy akár élfás élzárási megoldásról. A forgalmazott bútorlapok tekintetében minden esetben tudunk színazonos élanyagot biztosítani és precíz színazonos élzárással zárni a lapanyag éleit. Az egyenes élek élzárása mellett lehetőség van íves, különféle ívek mellett történő élzárásra is.
Színazonos, akár vízálló élzárásAz élzárásnál a hagyományos EVA ragasztás mellett ma már lehetőség van víz- és hőálló PU ragasztással megrendelni az élzárást, amely lényegesen időállóbb és a különféle környezeti hatásoknak ellenállóbb élzárást tesz lehetővé. 2016-ban cégcsoportunk vásárolt egy új csúcstechnológiájú élzárógépet, amely lehetővé teszi a vékonyfugás PU élzárást is a hagyományos élzárás mellett. Ezen élzárásnak az időtállósága mellett másik nagy előnye a fuga extrém vékony, szabad szemmel alig-alig látható mérete, amely számos színkombináció esetén lényegesen esztétikusabb élzárást tesz lehetővé.

 

További információk » elérhetőségeinken.

Friss híreinkből
2019-10-01
Kamex beszállítói napot tartunk üzleteinkben!
Októberben tartandó beszállítói napunk résztvevője az Kamex Group Kft. Újdonságok, ismertetők, szakmai javaslatok a toló- és harmonikaajtók területéről.
2019-09-05
Praktikus konyha, ami megkönnyíti a mindennapokat
Praktikus konyha, ami megkönnyíti a mindennapokat és ezáltal örömteli lesz a főzés!
2019-09-02
Indi Europa beszállítói napokat tartunk üzleteinkben
Szeptemberben tartandó beszállítói napunk résztvevője az Indi Europa Kft. Újdonságok, ismertetők, szakmai javaslatok a ragasztástechnika és csiszolástechnika területéről.
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg nevét és e-mail címét, hogy mindig értesülhessen a legfrissebb információkról, akciókról!
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Hol talál meg minket?
ER-FA 2000 Faipari Kft.
Cím: 8060 Mór, Asztalos u. 3.
Telefon: (+36) 22 / 563 750
Fax: (+36) 22 / 563 759
Szabászat: (+36) 22 / 563 760
ER-FA 2000 Faipari Kft.
Cím: 8000 Székesfehérvár,
Szent Flórián körút, Zámolyi út sarok
Telefon: (+36) 22 / 512 001
Fax: (+36) 22 / 512 009

© 2019. ER-FA 2000 Faipari Kft. ● Minden jog fenntartva!