Bútoralapanyag és bútorkellék kereskedelem

Kérdése van?

+36-22/563-750 ● info@erfa.hu

Lapszabászat

Lapszabászat - méretpontos alkatrészek, kiváló élminőség

Az ER-FA 2000 Kft. alapanyag kínálatához immár több évtizede szervesen kapcsolódik a szabászat, a lapszabászati tevékenység, ahol a bútorgyártás, belsőépítészet, a barkácsolók számára a lap alapanyagok, bútorlapok, munkalapok adott méretre történő szabása, a legyártandó bútorszerkezet alkatrészeinek végső méretkialakítása történik meg.

Óriási lapanyag, bútorlap raktárA lapszabászat az ER-FA hatalmas lapalapanyag választékából dolgozik általában, de hozott anyagot is szívesen leszabunk, konfekcionálunk. Jelenleg több mint 200 féle bútorlap vásárolható meg szabottan, alkatrészként (nem kell hozzá a teljes lapot megvásárolni), de természetesen a lapraktár minden lapanyaga - MDF lap, forgácslap, OSB lap, rétegelt lemez) konfekcionálásra kerülhet a megrendelők igényeinek megfelelően.

Modern lapszabászgépek, táblafelosztók

A szabott alkatrészek minőségét az ER-FA és a szabászat szakembereinek több évtizedes tapasztalata mellett a lapszabászat modern német és olasz táblafelosztó berendezései és lapszabászgépei garantálják. A HOMAG, HOLZMA és SCM berendezések automatizált lapadagolással nagy hatékonysággal dolgoznak, az alkalmazott lapszabászgépek laprögzítő gerendái és a precíz elővágás biztosíték a kitöredezettség mentes és tizedmilliméter pontos élekre, méretekre.

Bútorlap szabászat akár 4200 mm hosszban

A lapszabászgépek 4200 mm hosszúságban és 4200 mm szélességben tudják a lapanyagokat méretre szabni, a maximális lapvastagság a 90 mm-t nem haladhatja meg. A méretes vágáshossz okán, a lapszabászatban például egy teljes munkapult is egy menetben, precízen szabható.

Természetesen a szabott alkatrészek nem csak egyenes és derékszögű vágásokkal alakíthatóak ki, lehetőség van különböző szög alatti vágások készítésére, és íves élek kialakítására is. Az alkatrészek megmunkáltsága a szabászat után további megmunkálásokkal - fúrás, marás, vasalathely kialakítás, stb. - tovább bővíthető, amennyiben az alkatrész minél komplettebb kialakítása a cél.

A lapszabászat alapja a pontos alkatrészjegyzék Lapszabászat szolgáltatás megrendelés

Lapszabászati szolgáltatás megrendelése a pontos alkatrészlista rögzítésével lehetséges, ami a megrendelés és egyben a megmunkálás alapját is képezni fogja. Egyik lehetséges útja a megrendelés leadásának, hogy üzletünkben személyesen kollégáink segítségével egy részletes megrendelőlap kerül kitöltésre. A szabászati megrendelés másik egyszerűbb útja a szabászati munkák rögzítésére kifejlesztett Excel fájl pontos kitöltése és eljuttatása számunkra. Az Excel fájlok letölthetőek a következő linkekről:

» Lapszabászati megrendelő [v2201] - szabásjegyzék gépi leadáshoz, árajánlatkéréshez
» Lapszabászati megrendelő [v2201] - szabásjegyzék kézi leadáshoz
» Vonalkódos lapszabászati megrendelő - egyedi vonalkód megadható

2020. június 15-től, a kész (élzáróval ellátott, teljes) méreteket kell feltüntetni a szabásjegyzéken.

A szabászati megrendelő fontos kiegészítője a szabásjegyzék melléklet, amelyben a speciálisan kialakítandó alkatrészeket lehet vázlatrajzzal és paraméterekkel megadni, letölthető innen » szabásjegyzék melléklet. 
A megrendelő pontos kitöltéséhez elérhető a » kitöltési útmutató. 
Lapszabászati feltételek itt olvashatók » lapszabászati feltételek (2023. 09. 07.)

További letölthető dokumentumok, egyéb lapszabászati szolgáltatáshoz:

» Bérlécezés igénylő táblázat [v2306]
» Bérlécezés segédlet és tájékoztató
» Bérfestés/Ajtófront igénylő táblázat [v2105]
» Bérfestés/Ajtófront segédlet és tájékoztató
» Bérfurnézrozás igénylő táblázat [v2102]
» Bérfurnézrozás segédlet és tájékoztató

Móri átvétel: szabaszat@erfa.hu          Székesfehérvári átvétel: szabaszat.szfv@erfa.hu

A szabászati megrendelések esetében minden esetben optimalizáljuk a szabástervet a maximális kihozatal és a minimális hulladékmennyiség érdekében. A legjobb kihozatal biztosíthatósága okán a szabászgépek a számítógéptől kapják az optimalizált szabástervet, így a legkisebb a hulladékhányad és így gyárthatók le legolcsóbban a kívánt lapalkatrészek.

lapszabászat - szabásterv optimlizálás

Élzárás a lapszabászatot követően

A kész alkatrészek többségükben élzártan, élzárást követően kerülnek ügyfeleinkhez. Cégünk jelenleg több élzárógéppel áll partnerei rendelkezésére élzárási feladatok megoldásában, legyen szó élfóliás, dekoros, ABS-es, élfurnéros vagy akár élfás élzárási megoldásról. A forgalmazott bútorlapok tekintetében minden esetben tudunk színazonos élanyagot biztosítani és precíz színazonos élzárással zárni a lapanyag éleit. Az egyenes élek élzárása mellett lehetőség van íves, különféle ívek mellett történő élzárásra is.
Színazonos, akár vízálló élzárásAz élzárásnál a hagyományos EVA ragasztás mellett ma már lehetőség van víz- és hőálló PU ragasztással megrendelni az élzárást, amely lényegesen időtállóbb és a különféle környezeti hatásoknak ellenállóbb élzárást tesz lehetővé. 2016-ban cégcsoportunk vásárolt egy új csúcstechnológiájú élzárógépet, amely lehetővé teszi a vékonyfugás PU élzárást is a hagyományos élzárás mellett. Ezen élzárásnak az időtállósága mellett másik nagy előnye a fuga extrém vékony, szabad szemmel alig-alig látható mérete, amely számos színkombináció esetén lényegesen esztétikusabb élzárást tesz lehetővé.

 

További információk » elérhetőségeinken.

Friss híreinkből
2024-05-08
FDS-PRO 18 fiók- és Home Box gardróbrendszerek
Fiók- és gardróbrendszerek a Forest kínálatából. Bemutatjuk az FDS-PRO 18 fiókrendszer és Home Box gardróbrendszer tulajdonságait, előnyeit. 
2024-05-02
Szakmai nap 2024.05.24.
Közelgő Szakmai napunk 2024. május 24-én, pénteken kerül megrendezésre, székesfehérvári üzletünkben. A nap folyamán többféle szakmai programok, különféle beszállítók várják kedves vendégeinket.
2024-04-30
Új bútorlapok kínálatunkban az Alvic-tól
Az ALVIC kiváló minőségű dekorációs bútorlapok gyártója, melyek most először érkeznek Magyarországra. Az ALVIC laptermékek kiemelkedő minőséget és tartósságot kínálnak, széles választékban állnak rendelkezésre.
Hírlevél ✉
Hol talál meg minket?
ER-FA 2000 Faipari Kft.
Cím: 8060 Mór, Asztalos u. 3.
Telefon: (+36) 22 / 563 750
Fax: (+36) 22 / 563 759
Szabászat: (+36) 22 / 563 782
ER-FA 2000 Faipari Kft.
Cím: 8000 Székesfehérvár,
Szent Flórián körút, Zámolyi út sarok
Telefon: (+36) 22 / 512 000
Fax: (+36) 22 / 512 009

© 2020. ER-FA 2000 Faipari Kft. Minden jog fenntartva!