Bútoralapanyag és bútorkellék kereskedelem

Kérdése van?

+36-22/563-750 ● info@erfa.hu

Szolgáltatás

Szolgáltatásaink

Az ER-FA 2000 Kft. móri és székesfehérvári telephelyein hatalmas raktárkészlet gondoskodik a vásárlók gyors, zökkenőmentes kiszolgálásáról. Lapraktáraink átlagosan több mint 40.000 különféle lapalapanyagot tárolnak, de a bútorkellékeket, vasalatokat, kiegészítőket, szerszámokat tekintve is közel 10.000 termék érhető el folyamatosan készletről. Az alapanyagok és kiegészítők mellett azonban nagy hangsúlyt fektet a cég a versenyképes szolgáltatások nyújtására, megkönnyítve a céges és magán partnerek bútor és belsőépítészeti elképzeléseinek professzionális megvalósíthatóságát.

Bútorlap raktár

Lapszabászat, élzárás

LapszabászatA bútorgyártás, a belsőépítészeti munkálatok egyik leggyakoribb teendője a lapanyagok mértre szabása, a lapszabászat. Az ER-FA 2000 Kft.-nél több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek dolgoznak a legmodernebb technológiájú gépeken.  A lapszabászatban modern német és olasz gépek automatizált lapadagolással nagy hatékonysággal dolgoznak, az alkalmazott lapszabászgépek laprögzítő gerendái és a precíz elővágás biztosíték a kitöredezettség mentes és tizedmilliméter pontos élekre, méretekre.

A maximális kihozatal és a minimális hulladék biztosíthatósága okán a szabászgépek a számítógéptől kapják az optimalizált szabástervet, így a legkisebb a hulladékhányad és így gyárthatók le legolcsóbban a kívánt lapalkatrészek.

ÉlzárásCégünk jelenleg több élzárógéppel áll partnerei rendelkezésére élzárási feladatok megoldásában, legyen szó élfóliás, dekoros, ABS-es, élfurnéros vagy akár élfás élzárási megoldásról. A forgalmazott bútorlapok tekintetében minden esetben tudunk színazonos élanyagot biztosítani és precíz színazonos élzárással zárni a lapanyag éleit. Az egyenes élek élzárása mellett lehetőség van íves, különféle ívek mellett történő élzárásra is.
2016-ban cégcsoportunk vásárolt egy új csúcstechnológiájú gépet, amely lehetővé teszi a vékonyfugás PU élzárást is a hagyományos élzárás mellett. A PU élzárás biztosítja a víz- és hőállóságot ezzel garantálja a maximális minőséget. 

Dekorozás, furnérozás

FurnérozásLapanyagok esetén gyakori igény, hogy egy forgácslap, bútorlap felületét adott dekorral, vagy valódi fa furnérral borítsuk be, illetve gyakran van szükség a lapanyag látszó vastagságának megnövelésére lapok, lapalkatrészek egymásra ragasztásával, duplungozásával.

Dekorozás esetében a kiválasztott dekor hőprésben kerül a felületre, míg furnérozásnál a terítékképzés indítja a folyamatot, ahol a furnérok egymáshoz illesztésével kialakul a végleges rajzolat, a teljes furnérlap. A kész furnérlap szintén ragasztással hőprésben kerül a felületre, majd a kontaktcsiszolóban eltávolítják a felületi egyenetlenségeket és kialakul a gyönyörű, természetes furnéros felület. Ezen szolgáltatásunk teljes lapanyagok esetében vehető igénybe.

CNC megmunkálás, nesting alkatrész kivágás

CNC megmunkálásAz egyedi és költséghatékony alkatrészgyártás alapfeltétele manapság a számítógép vezérelt CNC megmunkáló központok alkalmazása, amelyből az ER-FA-nál jelenleg 3 db is áll megrendelőink rendelkezésére. A CNC-k - amelyek közül az egyik 5 tengelyes - alapvetően lapmegmunkálásra alkalmasak maximum 30 cm vastagsági/magassági mérettartományig és fűrészelés, marás és furatolás megmunkálásokat képesek elvégezni tetszőleges pozíciókban. A munkát skicc, minta, rajz, digitális terv (dwg, dxf, stb.) esetleg fotó alapján is el tudjuk végezni, a munkafolyamat első lépése a CNC számára érthető program elkészítése. A CNC felhasználásával lapanyagok tetszőleges formájú és kialakítású megmunkálására nyílik lehetőség.

A CNC megmunkálás speciális területe a nestingelés, ahol tetszőleges formájú alakzatok optimalizált kivágása történhet komplett alapanyag táblákból. A cégünknél rendelkezésre álló SCM PRATIX megmunkáló központ vákuumasztala rögzíti a lapanyagot, majd a CNC nagy hatékonysággal kivágja a tetszőleges formájú alkatrészeket.

Csiszolás, kontaktcsiszolás, polírozás

KontaktcsiszolásA hibátlan felület kialakításának elengedhetetlen feltétele a felület egyenetlenségeinek eltüntetése a szakszerű csiszolás, amelyhez 2 db kontaktcsiszoló és számos kisebb csiszoló kapacitás áll rendelkezésre. A szegmentált papucsos, ipari teljesítményű kontaktcsiszolók maximum 1300 mm széles lapalkatrészek csiszolására alkalmasak, és tökéletes felületkezelhető felületet biztosítanak. A bonyolultabb alkatrészek csiszolása és a magasfényű felületek felpolírozása kézzel történik.

Alkatrész előkészítés vasalatokhoz

Az egyes alkatrészek esetében a különböző vasalatok, sínek, tiplik fogadásához precízen pozícionált és adott méretű, illetve formájú furatokra, fészkekre, résekre, csapokra lehet szükség, amelyek kialakítása adott esetben eléggé összetett feladat is lehet. Nem szeretne bajlódni azzal, hogy kimérje, kimarja a pántok, fogantyúk helyét? Mi ipari minőségű gépeinkkel elvégzünk minden marási, fúrási feladatot Ön helyett és garantáljuk, hogy a vásárolt vasalat, sín, fogantyú pontosan fog illeszkedni az előkészített alkatrészhez. A pontos előkészítést követően a bútor, vagy a belsőépítészeti megoldás könnyen, gyorsan és precízen összeállítható.

Felületkezelés

FelületkezelésFelületkezelés szolgáltatás keretében partnereink számára festés, pácolás, lakkozás és antikolás tevékenységeinkkel állunk rendelkezésre, alapvetően bútoripari, belsőépítészeti alkatrészek, termékek felületkezelésére.  Elszívófalas festőkabinunk, 4 szórófejes festőautomatánk és a nagy gyakorlattal bíró szakembereink garantálják a tökéletes felületi minőséget. A felületkezelés előtt, ha szükséges, illetve köztes csiszálásként szegmentált papucsos kontaktcsiszoló és kézi csiszolás készíti elő a felületet a felületkezelő anyagnak. Magasfényű felület esetén utolsó munkafázisként alapos polírozás adja meg a felület végleges és hibátlan fényét.

Szaktanácsadás, lakberendezési tanácsadás

Ügyfélszolgálatunk kollégái szívesen segítenek a különböző megoldásokhoz, a különböző teljesítmény és design elvárásokhoz legjobban passzoló anyagokat, vasalatokat, kellékeket, gépeket kiválasztani és ügyfeleinket a jó döntéshez megfelelő információkkal ellátni.

Lakberendezési tanácsadásunk keretében akár a megálmodott bútor, belsőépítészeti megoldás számítógépes látványtervét is elő tudjuk állítani, így még a vásárlói döntés meghozatala előtt lehetséges az elképzelést valósághűen megtekinteni a számítógép képernyőjén.

Ajánlatkészítés

Termékreferens kollégáink a beérkezett alkatrész, alapanyag, kellék igényeket gondosan megvizsgálják és részletes árajánlatot készítenek, amennyiben az ügyfél ezt kéri.  Bár webáruházunk az egyes termékek árait részletesen tartalmazza, de lehetőség van projektek, nagyobb belsőépítészeti feladatok, vagy nagyobb mennyiségi igények esetén egyedi ajánlatot kérni. Kollégáink hosszú évtizedes tapasztalata alapján a komolyabb kihívások esetén is versenyképes termékekkel és ajánlatokkal állunk vásárlóink rendelkezésére.

Friss híreinkből
2024-02-22
Új beszállítónk: SALU fogantyúprofilok, tolóajtó szettek
Örömmel jelentjük be, hogy új beszállítóval bővítettük a kínálatunkat. A SALU Systems termékei kiváló minőségűek, melyek modern dizájnban és rendkívüli funkcionalitásban ötvözik a stílust és a tartósságot.
2024-01-22
Képzések - Üzleteinket érintő alkalmi változások
Tájékoztatjuk Önöket, hogy üzleteinkben a következő hónapokban, néhány napra, csökkentett létszámmal állnak rendelkezésre munkatársaink.
2023-11-07
Szakmai nap 2023.11.17.
Közelgő Szakmai napunk 2023. november 17-én, pénteken kerül megrendezésre, székesfehérvári üzletünkben. A nap folyamán többféle szakmai programok, különféle beszállítók várják kedves vendégeinket.
Hírlevél ✉
Hol talál meg minket?
ER-FA 2000 Faipari Kft.
Cím: 8060 Mór, Asztalos u. 3.
Telefon: (+36) 22 / 563 750
Fax: (+36) 22 / 563 759
Szabászat: (+36) 22 / 563 782
ER-FA 2000 Faipari Kft.
Cím: 8000 Székesfehérvár,
Szent Flórián körút, Zámolyi út sarok
Telefon: (+36) 22 / 512 000
Fax: (+36) 22 / 512 009

© 2020. ER-FA 2000 Faipari Kft. Minden jog fenntartva!