Bútoralapanyag és bútorkellék kereskedelem

Kérdése van?

+36-22/563-750 ● info@erfa.hu

PU vízálló, vékonyfugás élzárás az ER-FA lapszabászatban

PU vékonyfugás élzárás
2018-03-08
Vízálló, vékonyfugás PU-élzárás az ER-FA lapszabászatban

Az élzárás kritikus pontja maga a ragasztó fuga, amely az élanyagot a laphoz rögzíti. Az ER-FA szabászatban ma már PU vékonyfugás élzárással kerülnek a lapanyagok lezárásra, amely vastagságából adódóan szinte láthatatlan, a PU ragasztó pedig víz és páraálló ragasztást tesz lehetővé.

 

A hagyományos élzárási eljárások esetében az élzáróanyagot EVA olvadékragasztóval egyesítik a lapanyag élével, ami számos esetben megfelelő technológia, de két fontos hátránnyal rendelkezik. Az EVA ragasztófuga szemmel látható, vastagsága megközelíti az 1 mm-et, így esztétikailag számos esetben már a gyártást követően reklamációhoz vezethet. Fehér lapok esetében ott van még a ragasztófuga látható elkoszolódásának veszélye, ami szintén egy hátrányos tulajdonsága ennek az élzárási módnak.

Az EVA, olvadékragasztós élzárás másik komolyabb hátránya, hogy a ragasztás nemhogy nem vízálló, de páraállósági tulajdonságai is korlátozottak, így vizes helyiségekben, de még a konyhák egyes részein is csak óvatosan szabad alkalmazni.


Mit tud a PU élzárás?

A PU élzárás első és legfontosabb előnye a ragasztó fuga szabad szemmel nem is látható vastagsága. Ugyan a gyári adatok szerint ez a fugavastagság nem nulla, 0,1 mm körüli, de az élzárások túlnyomó többségénél ez a fugavastagság tökéletesen láthatatlan, elégséges és piacképes.

A PU vékonyfuga a fentiek mellett víz és páraálló, ami sokkal szélesebb felhasználhatóságot biztosít az így készült termékeknek, illetve a ragasztás hőállósága is magasabb, mint a hagyományos EVA élzárás esetében.
Manapság már sok esetben elvárás bizonyos projektek esetében a vízálló vékonyfuga, de garanciális szempontból is sokkal biztonságosabb ez a fajta élzárás a hagyományoshoz képest.


Milyen PU-s technológia dolgozik
az ER-FA lapszabászatban?

Az ER-FA szabászatban egy modern Stefani solution XD élzárógép dolgozik vékonyfugás PU technológiájú ragasztóegységgel felszerelve. Ez a tökéletes esztétikai megjelenés mellett a vízállóságot és hőállóságot is biztosítja. 

A gép teljesítménye a legnagyobb ipari gépekhez van kalibrálva, hiszen az előtolási sebesség bőven 20 méter feletti. Mivel sokszor kis szériás, sőt teljesen egyedi munkákat kell élzárni, ezért fontos a rugalmas beállítás lehetősége is. Ez az egyik ok, ami miatt a gép megmunkáló egységei szervomotoros beállítással szereltek, így egyik fajta élanyagról a másikra, akár a ragasztó színét is kicserélve az átállás egyetlen perc alatt megoldható. A gyakorlatban két különálló ragasztótartállyal dolgozunk, fehér és transzparens ragasztóanyagot használva, ami jó megoldást biztosít az élzárási feladatok túlnyomó többségéhez. Az élzárógép minden járatos élanyag felvitelére alkalmas.

Ez a technológiai megoldás azonban a hagyományos gépeknél pontosabb beállításokat is szavatol, ami a végtermék minőségében azonnal látszik. A gépről lekerülő termék semmilyen, az élzárással kapcsolatos, utómunkálatot nem igényel. Akár közvetlenül mehet a csomagoláshoz, vagy összeszerelhető.

Természetesen az élzárási feladatok esetében a tud a gép a hagyományos EVA olvadékragasztóval is élzárni, de ma már zömében PU ragasztóval dolgozunk és a partnereink nagy része is inkább a biztonságosabb és esztétikailag is jobb eredményt tudó PU élzárást választja.

 

Teljes körű élzárás megoldások

Cégünk jelenleg több élzárógéppel áll partnerei rendelkezésére élzárási feladatok megoldásában, legyen szó élfóliás, dekoros, ABS-es, élfurnéros vagy akár élfás élzárási megoldásról. A forgalmazott bútorlapok tekintetében minden esetben tudunk szín azonos élanyagot biztosítani és precíz szín azonos élzárással zárni a lapanyag éleit. Az egyenes élek élzárása mellett lehetőség van íves, különféle ívek mellett történő élzárásra is.


  

 

élzárás

PU-élzárás

vékonyfugás élzárás

vízálló élzárás

Oszd meg ismerőseiddel:
Friss híreinkből
2018-11-20
10% kedvezmény egyes egész és szabott bútorlapok árából!
10% kedvezmény az alább megjelölt egész és szabott bútorlapok árából! Az akció 2018. november 20-tól 2018. december 31-ig tart.
2018-11-08
Őszi szakmai nap, 2018. november 23-án, Székesfehérváron!
Az őszi szakmai napunk 2018 november 23-án, pénteken kerül megrendezésre, a már megszokott helyszínen, székesfehérvári üzletünkben, 9-17 óráig. A nap folyamán szakmai programok, bemutatók és konzultációs lehetőségek várják kedves vendégeinket.
2018-10-18
Konyhai munkapultok és kültéri bútorok kompaktlemezből, 3 új felülettel
Három új felülettel bővült a Fundermax termékkínálata, amellyel ismét bővült a kompaktlemez termékválasztéka. Az új felületek: Saxum (SX), Enduro (NN) és a Strato (NO). Ezek a felületek új dimenziót nyitottak mind tapintás, mind külső megjelenés területén. 
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg nevét és e-mail címét, hogy mindig értesülhessen a legfrissebb információkról, akciókról!
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Hol talál meg minket?
ER-FA 2000 Kft.
Cím: 8060 Mór, Asztalos u. 3.
Telefon: (+36) 22 / 563 750
Fax: (+36) 22 / 563 759
Szabászat: (+36) 22 / 563 760
ER-FA 2000 Kft.
Cím: 8000 Székesfehérvár,
Szent Flórián körút, Zámolyi út sarok
Telefon: (+36) 22 / 512 001
Fax: (+36) 22 / 512 009

© 2018. ERFA ● Minden jog fenntartva!